Kijk en luister

Onderstaand treft u beeld- en geluidsmateriaal aan van enkele optredens van Coro d’Oro tijdens “Coronatijd”. Wij hopen dat u ervan geniet!
Draagt u ons koor een warm hart toe? Denk dan eens aan een gift…!


HET ORPHEUSPROJECT – 2021
Op 30 oktober 2021 gaf Coro d’Oro haar jaarlijkse grote concert, met als thema: “Orpheus en Eurydice”.

Wat is er belangrijker in het leven dan liefde. Weleens gehoord van Orpheus? Hij kon zo mooi zingen en lier spelen dat zelfs de dieren naar hem kwamen luisteren. Tussen hem en Eurydice groeide een mooie liefde, die helaas door de vroege dood van Eurydice niet lang leek te kunnen duren. Maar zijn gezang kon zelfs goden en furiën doen smelten, zodat hij weer verenigd kon worden met zijn geliefde. Dit verhaal heeft meerdere componisten geïnspireerd, waaronder Gluck.

In het eerste deel van het concert zingt Coro d’ Oro met liefde liederen die wat betreft inhoud of sfeer een band hebben met Orpheus.

In het tweede deel zingen wij de gehele koorwerken uit de opera ‘Orfeo ed Euridice’ van Gluck. Het geheel wordt begeleid door Mary Lovell op piano, en professioneel verteller Loek Jol kleurt het verhaal van Orpheus en Eurydice verder in tijdens dit deel van het concert.

GOUDA BIJ KAARSLICHT – 2020
Door restricties wegens het coronavirus kon Coro d’Oro helaas niet “live” optreden, of actuele filmopnamen maken voor Gouda bij Kaarslicht 2020. Daarom hebben wij “oud materiaal” ingestuurd, met foto’s uit pré- en tijdens-coronatijd.

U treft hier de drie ingezonden liederen aan voor de “online Gouda bij Kaarslicht 2020”.

Reacties zijn gesloten.